24 Φεβρουαρίου 2023

Δεσμοί ¨Αίματος¨

Ένας χρόνος χωρίς την Άννα
17η Εσπερίδα Εθελοντή Αιμοδότη 13-12-2009
 βράβευση Άννας Μουρουγλάκη

   ¨Ήταν Φεβρουάριος του 2022, ακριβώς πριν ένα χρόνο όταν έφυγε από κοντά μας η επί 25 χρόνια Διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Ν.Γ.Ν. Κιλκίς, Άννα Μουρουγλάκη.

   Η Άννα Μουρουγλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, τελείωσε το 4ο Γυμνάσιο θηλέων και στη συνέχεια την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης με λίαν καλώς.

   Πήρε ειδικότητα στο Νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου" και εργάστηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης μέχρι το 1986.

   Από το 1986 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 εργάστηκε στο Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς , ως Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας μέχρι την συνταξιοδότησή της.

   Από τον Μάρτιο του 1990 με την ίδρυση της Τρἀπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου και μέχρι τον Απρίλιο του 2010 που συνταξιοδοτήθηκε είχαμε επί 20 χρόνια άψογη συνεργασία και θεωρούμε πολύτιμη την συμβολή της στο έργο των “Ἁκριτών” και στη διάδοση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας.
 
Ο τότε Δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης 
επιδίδει τιμητική πλακέτα στην Άννα Μουρουγλάκη 
 

    Την Άννα Μουρουγλάκη τίμησε η Τράπεζα Αίματος των ¨Ακριτών¨ Πολυκάστρου στις 13 Δεκεμβρίου 2009 κατά την πραγματοποίηση της 17ης ¨Εσπερίδας Εθελοντή Αιμοδότη”.

Από την 17η Εσπερίδα Εθελοντή Αιμοδότη
 
Η Άννα Μουρουγλάκη με το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Κιλκίς
Βράβευση ιδρυτικών μελών της Τράπεζας 13 Δεκεμβρίου 2009
 
 Άννα ...σε ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά σου,
στο Έργο ζωής των "Ακριτών"

   Η ανάρτησή μας αυτή ας είναι ένα "κερί¨στη μνήμη της. 
 
Βασίλης Αθανασιάδης



21 Φεβρουαρίου 2023

34ος χρόνος και συνεχίζουμε , 112η αιμοδοσία.

   Ήταν Φεβρουάριος του 1990, όταν το Δ.Σ. των ”Ἁκριτών” Πολυκάστρου αποφάσισε ομόφωνα την δημιουργία "Τράπεζας Αίματος" για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα των ασθενούντων συνανθρώπων μας, κάτι που έλειπε από την πόλη μας.

   Το τότε Δ.Σ των “Ακριτών” αποτελούνταν από τους: Βασίλη Αθανασιάδη, +Αδαμίδη Χρήστο, +Αποστολίδη Ηρακλή, +Καρδόπουλο Σάββα και Σιάνα Νικόλαο.

     Η πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1990, προσήλθαν και αιμοδότησαν 38 εθελοντές, που είναι και τα ιδρυτικά μέλη της Τράπεζας.

Αξίζει να τους αναφέρουμε και είναι οι παρακάτω:



     Με την ίδια δυναμική και διάθεση προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, ξεκινάμε τον 34ο χρόνο λειτουργίας της “Τράπεζας αίματος” των "ΑΚΡΙΤΩΝ" Πολυκάστρου.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 η 112η αιμοδοσία.

    Για την αποφυγή συνωστισμού και την ομαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας χωρίς ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή παρακαλούνται τα μέλη και όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη και να αιμοδοτήσουν, να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο συντονισμού ή τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της “Τράπεζας” για τον καθορισμό του χρόνου προσέλευσης

Τα τηλέφωνα αναγράφονται στο δελτίο τύπου.

 
 
 
Βασίλης Αθανασιάδης

16 Φεβρουαρίου 2023

Ο κύβος ερρίφθη… η απόφαση ελήφθη!

  Επιτέλους μετά από 3 χρόνια λόγω του κορονοϊου (COVID), θα πραγματοποιηθεί και πάλι την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, όπως παλιά το καρναβάλι του Άσπρου.

  Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ανατολική Ρωμυλία” Άσπρου, με την κοπή της Βασιλόπιτας και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

  Η νέα Διοίκηση του Συλλόγου, με έμπειρα στελέχη και διάθεση για εργασία και προσφορά, έτοιμη για νέες δραστηριότητες που δίνουν ποιότητα ζωής στον Άσπρο και στο Δήμο μας:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :          ΠΕΤΡΙΔΗΣ         ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΤΣΟΥΚΑΛΑ       ΘΕΟΔΩΡΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ       ΕΛΕΝΗ

ΤΑΜΙΑΣ :               ΠΕΛΤΕΚΗΣ        ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ 1ο :           ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ  ΜΑΙΡΗ

ΜΕΛΟΣ 2ο :           ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (Πρόεδρος Τ.Κ. Άσπρου)

ΜΕΛΟΣ 3ο :           ΤΥΠΗ                 ΧΡΥΣΑΝΘΗ

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ : 

                   ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ         ΔΑΦΝΗ
                   ΚΥΡΓΑΚΗ                   ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ
                   ΚΥΡΛΗ                        ΛΑΜΠΡΙΝΗ
                   ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΔΟΥ     ΣΧΟΥΛΙΝΑ
                   XHOLI                         TRENDAFILE
                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ    ΛΑΜΠΡΗ


   Πρώτη μεγάλη εκδήλωση που μας έλειψε 3 χρόνια , το γνωστό Καθαροδευτεριάτικο Καρναβάλι του Άσπρου.  


     Το πρόγραμμα έχει δύο εκδηλώσεις , η μία είναι το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με Μασκέ Πάρτυ και η άλλη μεγάλη εκδήλωση, το καθιερωμένο Καρναβάλι του Άσπρου, την Καθαρή Δευτέρα με την παρέλαση αρμάτων μετά μουσικής , την παραδοσιακή φασολάδα, κρασί και άλλα παραδοσιακά εδέσματα. 

  Ραντεβού στον Άσπρο,

 το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς

 και την Καθαρή Δευτέρα.


Για το Καρναβάλι του Άσπρου και την ιστορία του, σας παραπέμπουμε στην ανάρτησή μας απο της 20 Φεβρουαρίου του 2022.


Βασίλης Αθανασιάδης


06 Φεβρουαρίου 2023

Ξεκίνησε ο 17ος χρόνος

Τράπεζα Αίματος Άσπρου-Αξιοχωρίου

Η 32η αιμοδοσία σε εξέλιξη

    Όπως κάθε χρόνο την 1η Κυριακή του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η πρώτη αιμοδοσία των μελών της Τράπεζας Αίματος Άσπρου -Αξιοχωρίου και όπως πάντα με επιτυχία.

   Έτσι και φέτος την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άσπρου πραγματοποιήθηκε η 32η Εθελοντική Αιμοδοσία των μελών της Τράπεζας Αίματος. 
 
Παναγιώτης Γουδαμάνης(ιδρυτικό μέλος), Βασίλης  Αθανασιάδης, Νίκος Πετρίδης(μέλη της Δ.Ε.) και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άσπρου Σταυρούλα Γιαννακίδου(πολύτιμη η βοήθεια της καθ΄όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας)


    Παρά το κρύο και τις ιώσεις, μεγάλος αριθμός μελών, προσήλθε για άλλη μια φορά, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και αιμοδότησαν 20 μέλη.

Τα αιμοδοτήσαντα μέλη είναι:

1. Αδαμίδης Αδάμ (Γέφυρα), 2. Αηδονίδου Ελένη(Πολύκαστρο), 3. Αλύρη Θεοδώρα, 4. Βασιλειάδου Ιωάννα, 5. Βουζελάκη Βάσω, 6. Βονίδης Γεώργιος, 7. Γεωργιτσάρας Γεώργιος, 8. Γιώρτσου Μαρία, 9. Θεοφίλου Νικόλαος, 10. Θωμάς Γεώργιος, 11. Κεραμιδά Μάλαμα, 12. Κόκκινος Θεόδωρος, 13. Μάγγος Σταύρος, 14. Μαυρίδης Γεώργιος(Πολύκαστρο), 15. Μπόρας Παναγιώτης, 16. Παρασκευά Στέλλα(νέο μέλος),
17. Παυλίδης Ηλίας(Μ. Βρύση), 18. Σταματάκης Φάνης, 19. Τσοπανίδης Θεόφιλος(Καστανάς) και 20. Ψάρρας Δημήτριος(Πρόεδρος Τ.Κ. Αξιοχωρίου).
 
Γιώργος Γεωργιτσάρας

Φάνης Σταματάκης

Θεοδώρα (Ρούλα) Αλύρη

Θεόφιλος Τσοπανίδης
 
Βάσω Βουζελάκη
 
Μάλαμα Κεραμιδά και Θόδωρος Κόκκινος
(μάνα και γιος τακτικοί αιμοδότες μέλη)

Μαρία Γιώρτσου

Παναγιώτης Μπόρας

Ιωάννα Βασιλειάδου 
(προσφορά αίματος πάντα με το χαμόγελο)

  Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Τράπεζας Αίματος ευχαριστούν και συγχαίρουν όλα τα μέλη που προσήλθαν και αιμοδότησαν καθώς και αυτούς που ήρθαν αλλά δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν. 
 
  Ακόμη ευχαριστούν τον Γιατρό κ. Αθανάσιο Γιακαμόζη και τις κες Άννα Κωτσαρή και Σοφία Διαμαντίδου του Τμήματος Αιμοδοσίας του Ν.Γ.Νοσοκομείου Κιλκίς για την άψογη για άλλη μια φορά συνεργασία μας.
 
Ο γιατρός κος Αθανάσιος Γιακαμόζης επί το έργον.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αξιοχωρίου και μέλος της Τράπεζας Αίματος κος Δημήτρης Ψάρρας.

  Τέλος ευχαριστούν τις κυρίες Βασιλειάδου Ιωάννα, Βουζελάκη Αλεξία, Βουζελάκη Βάσω, Γαϊτανάκη Στέλλα, Γιαννακίδου Σταυρούλα, Γιαννίτση Ελένη, Δελησταύρου Ζωή, Ζαβουδάκη Γεωργία, Καρυοφυλλίδου Λίνα, Κέρου Μαργαρίτα, Μενεξιά Κυριακή, Παρπουτσιάδου Ντίνα, Τσιτουρούδη Γεωργία και τους κύριους Μαυρομάτη Παναγιώτη, Παναγιωτίδη Γιώργο(Σ.Μ.) Παππά Λουκά, Σιάννα Ιωάννη, Χαμουρούδη Σάκη και Χαρτοματσίδη Ηλία για όλα όσα ετοίμασαν και πρόσφεραν με πολύ αγάπη για τους αιμοδότες και την όλη διοργάνωση της αιμοδοσίας.
 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ.


   Η επόμενη αιμοδοσία της Τράπεζας, η 33η , θα πραγματοποιηθεί την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, 3/9/2023 και πάλι στο Πολιτιστικό Κέντρο Άσπρου.


Για την Διοικούσα Επιτροπή
 
Βασίλης Αθανασιάδης