20 Δεκεμβρίου 2021

Ολυμπιακός Πολυκάστρου

Σεπτέμβριος 1949

   Ένα μήνα μετά την λήξη του εμφυλίου πολέμου και οι νέοι αναζητούν διέξοδο μετά από τις τόσες δυσκολίες - στερήσεις που έζησαν για μιά δεκαετία (1940 - 1949, πόλεμος - κατοχή - εμφύλιος).
   Οι νέοι του Πολυκάστρου οι οποίοι είναι πάρα πολλοί, κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον 4 παιδιά και οι ασχολία τους είναι στους αγρούς, χειρωνακτική εργασία και στην κτηνοτροφία μικρών ζώων. Στον ελεύθερο χρόνο τους τρέχουν στο γήπεδο που είναι στο κέντρο του Πολυκάστρου και η διασκέδασή τους ειναι το ποδόσφαιρο.

Γήπεδο Πολυκάστρου ο σημερινός αύλειος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου, απέναντι από το Δημαρχείο μας και την Εκκλησία της “Αγίας Τριάδας”. Πίσω δεξιά διακρίνεται το παλιό Δημοτικό Σχολείο , στη θέση του σήμερα βρίσκεται το Γυμνάσιο Πολυκάστρου.
*Φωτο απο το αρχείο του Β. Γκουντενούδη

Στη φωτογραφία από αριστερά:

α) καθήμενοι:

Τυφούδης Νίκος, Βασιλειάδης Αλέκος(τερματοφύλακας) και Μπερμπερίδης Αριστείδης

β) στη μέση:

Οι δύο πρώτοι μου διαφεύγουν, ο τρίτος είναι ο Σαχπαζίδης Γεώργιος(Τσόρ)

γ) όρθιοι:

Στυφούδης Χρήστος, Τατσιούδης (Αραμπατζής) Αναστάσιος, Μπερμπερίδης Γεώργιος, Παπαδόπουλος (Παπαδούδης) Σιδέρης(Μέλος του Δ.Σ.),Γκουγκουσίδης Νίκος.

* Απο τους αναγραφόμενους εν ζωή είναι σήμερα οι Μπερμπερίδης Γεώργιος και Γκουγκουσίδης Νικόλας που είναι άνω των 90 ετών.

* Ο Βασιλειάδης Αλέξανδρος(τερματοφύλακας), γιός του Μπαρμπα Πανίκα, ο οποίος είχε 6 κόρες και μοναχογιό τον Αλέκο, είχε τραγικό τέλος, το 1958 σε ηλικία 27 ετών.
   Στην παλαιά εθνική οδό μεταξύ Πολυκάστρου - Λιμνοτόπου, στη θέση ¨καραγάτσια¨, έπεσε θύμα τροχαίου, με το τρακτέρ του εξετράπη της πορείας του και εφονεύθη επι τόπου. Η νεκρώσιμη ακολουθία και η πορεία, πεζή, προς τα κοιμητήρια ήταν η αφορμή για την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου μέχρι τότε στην ιστορία του Πολυκάστρου
  Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή δεκάδων ποδοσφαιριστών απο όλες τις ομάδες του νομού Κιλκίς (Εθνικός Αξιούπολης, Άρης και Παϊκο Γουμένισσας, Άρης, ΑΕΚ και Μ. Αλέξανδρος Κιλκίς, Δόξα Χέρσου κ.α.), ενδεδυμένοι με τις φόρμες τους, με επικεφαλής την μπάντα του ¨Μέγα Αλέξανδρου” Κιλκίς.

Αθανασιάδης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου