09 Δεκεμβρίου 2023

Η Αννούλα του χιονιά …στου Δεκέμβρη τις 9

 Χρόνια πολλά στις Αννούλες 


    Το υπέροχο αυτό τραγούδι με την μοναδική φωνή του Αντώνη Καλογιάννη, έκανε γνωστή σε όλους την ημέρα της εορτής της Αγίας Άννας, μητέρας της Θεοτόκου Μαρίας.
 

   Κάθε χρόνο τέτοια μέρα επικοινωνούσα τηλεφωνικά, για να ευχηθώ στην εορτάζουσα αυτή την ημέρα, Διευθύντρια επί σειρά ετών του τμήματος αιμοδοσίας του Ν.Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς, την αλησμόνητη Άννα Μουρουγλάκη και η χαρά της ήταν απερίγραπτη.
 
  
17η Εσπερίδα Εθελοντή Αιμοδότη 
Κέντρο "Νότες" Πολύκαστρο, 13/12/2009
Πρώτη αριστερά η αλησμόνητη Άννα Μουρουγλάκη
 με προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κιλκίς  

   Η συνεργασία μας για πάνω από 10 χρόνια ήταν άψογη και πολύτιμη για το όλο έργο της Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου, σταμάτησε με την συνταξιοδότησή της, αλλά δεν την ξεχάσαμε ποτέ. To 2022 ανήμερα της γιορτής της στο κάλεσμά μου δυστυχώς δεν απήντησε η Άννα, μας είχε αφήσει για πάντα για την αιωνιότητα. Η θέση της στον παράδεισο την περίμενε.

  Χρόνια πολλά σε όλες τις Αννούλες του χιονιά, που έχουν την γιορτή τους σήμερα και ιδιαίτερα την κυρία Άννα Κωτσαρή, προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Ν.Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς.

Σαν σήμερα, πριν 38 χρόνια
Στου Δεκέμβρη τις 9 πριν από 38 χρόνια (9/12/1985) τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) κυκλοφόρησαν μία σειρά γραμματοσήμων και το σχετικό φάκελο με θεματολογία Ποντιακή (Την αυθεντική εικόνα της Παναγίας Σουμελά, Γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές, Πυρριχιστές, την Ι. Μονή της Παναγίας Σουμελά, το φροντιστήριο Τραπεζούντας και το κάστρο της Σινώπης).













   Ήταν μια σημαντική ενέργεια των ΕΛΤΑ, που σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, του Α΄Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη προέβαλαν τα μέγιστα τον Ποντιακό Ελληνισμό και την ιστορία του.
Εκπρόσωποι Ποντιακών Σωματείων από όλο τον κόσμο.
Θεσσαλονίκη Ιούλιος 1985
Α΄Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού
* ανάμεσά τους και ο γράφων


Βασίλης Αθανασιάδης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου