06 Ιανουαρίου 2021

«Εφέκεν μας υείαν» ο Χάρης


     Την Τετάρτη 05/01/2021 το μεσημέρι στον εκεί Ι.Ν. του προφήτη Ηλία της ΠΗΓΗΣ(ΙΣΒΟΡΟ), Αξιούπολης αποχαιρετήσαμε με πόνο ψυχής, έναν αξιαγάπητο φίλο, συμπολίτη, συνάνθρωπό μας τον ΧΑΡΙΤΩΝΑ Ν. ΕΥΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟ, ήταν μόνο 62 ετών.

     Γέννημα θρέμμα της ΠΗΓΗΣ, «το τρανόν αγούρ παιδίν», του Νικόλα και της Βαρβάρας Ευμορφόπουλου, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με ποντιακές αρχές και παραδόσεις, με πνεύμα συντροφικότητας, αγωνιστικότητας, αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα προς τον πάσχοντα, τον ανήμπορο.

     Ήταν μέλος της «τράπεζας αίματος» των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου (αρ. μέλους 163) και μάλιστα με σπάνια ομάδα αίματος (-0 ) δηλαδή πανδότης.

      Αγάπησε το Πολύκαστρο και ρίζωσε εδώ, αγαπήθηκε από τους Πολυκαστρινούς για την εντιμότητα, το ήθος του και τις αρχές του. Ασχολήθηκε με την εστίαση, την εμπορία ποτών και τροφίμων και τα τελευταία χρόνια με την σύζυγο του, «ξαναζωντάνεψαν» το ιστορικό, παλαιό παντοπωλείο του αλησμόνητου Χρήστου Ακοκκαλίδη στην κάτω κεντρική πλατεία Πολυκάστρου, δημιουργώντας το μίνι μάρκετ «Ο ΧΑΡΗΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ».


        Στήριξε με κάθε τρόπο κάθε φορέα του αθλητισμού, του πολιτισμού κ.λ.π. με ανιδιοτέλεια.


ΧΑΡΗ καλό παράδεισο, καλή ξεκούραση εκεί στο λόφο του Προφήτη Ηλία της Πηγής, αγκαλιά με τον πατέρα σου, τον αλησμόνητο μπάρμπα ΝΙΚΟ, 
«ΑΦΚΑ ΣΑ ΠΕΛΙΤΕ».

Βασίλης Αθανασιάδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου