08 Σεπτεμβρίου 2023

Λες και ήταν χθες...Κι όμως πέρασαν οκτώ χρόνια!

   Ήταν 7 Σεπτεμβρίου 2015, ακριβώς πριν οκτώ χρόνια όταν μας άφησε για πάντα ο αγαπητός εξάδελφος, Ιωάννης Αθανασιάδης του Σάββα (ο Νούλης) και ήταν μόλις 69 ετών.

 

Άνοιξη 1958, τελειόφοιτοι 6ης Δημοτικού, τρίτος από δεξιά (βελάκι) ο Νούλης

   Ο Γιάννης ήταν πρωτότοκος υιός του Σάββα (αδελφού του πατέρα μου) πρόσφυγα από την Ν. Ρωσία και της Μαργαρίτας Τσάρου, παιδί προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη.

   Ο Γιάννης ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, ευφυέστατος, ετοιμόλογος, με πολύ χιούμορ και αγάπη για την καλλιτεχνία και το θέατρο.

"Το Στραβόξυλο"  του Δ. Ψαθά 
Από αριστερά Κούλα Μπέλλη, Γιώργος Φυτιλής, Τασούλα Καρακατσανίδου, Γιάννης Αθανασιάδης(Νούλης) και Ζαφείρης Κατραμάδας.

   Κατά τη διάρκεια των μαθητικών χρόνων, πρωταγωνιστούσε σε κάθε θεατρική παράσταση που ανεβάσαμε είτε στο Δημοτικό Σχολείο, είτε στο Γυμνάσιο(εξατάξιο ιδιωτικό Κ. Ζαφείρη), ιδιαίτερα το 1964, όταν ανεβάσαμε “Το Στραβόξυλο” του Δημήτρη Ψαθά, καθώς και τα “ Ματωμένα Ράσα” του Μελά, με καταπληκτική επιτυχία και με σημαντικά οικονομικά έσοδα, που μας έδωσαν την δυνατότητα να κάνουμε την πρώτη πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή (Αθήνα , Επίδαυρο, Ολυμπία, Δελφούς, Γραβιά κ.α.).

Οι τελειόφοιτοι 1964 (άκρο αριστερά ο Ι. Αθανασιάδης (Νούλης))

    Μετά την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο και την εκπλήρωση των Στρατιωτικών του υποχρεώσεων (1966- 1968), μετανάστευσε στην τότε Δυτική Γερμανία, όπου βρίσκονταν εκεί οι γονείς του καθώς και ο μικρότερος αδελφός του Γιώργος.

   Εκεί στο Ιμμενστάντ (Immenstadt im Allgäu) δημιούργησε την δική του οικογένεια, με τη σύζυγό του Σοφία και απέκτησε δύο παιδιά την Μαργαρίτα και τον Άρη - Σάββα που του χάρισαν 3 εγγόνια.

   Τη δεκαετία του 80 επέστρεψαν στην Ελλάδα και μετά πάλι στη Γερμανία. Το καλοκαίρι του 2015 ήταν στην Ελλάδα και στις 7 Σεπτεμβρίου μας άφησε ξαφνικά.

    Είναι σίγουρο εκεί που βρίσκεται τώρα συντροφιά με τους γονείς του και πολλούς άλλους γνωστούς και φίλους  που μας άφησαν, θα πρωταγωνιστεί με το χιούμορ του και το ταλέντο του.

   Εκεί ήδη βρίσκονται οι παλιοί συμμαθητές μας, Νικόδημος Τσανικίδης, Ρήγας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Νικολαϊδης, Κούλα Μερκενίδου - Σαγματοπούλου, Στέργιος Κουλίνας.

  Γιάννη να είσαι καλά εκεί που είσαι, μας λείπεις.



Αθανασιάδης Βασίλης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου