15 Αυγούστου 2021

Έφυγε ...η Αγγελική!

Αυξήθηκε ο αριθμός των “αγγέλων”.

Οι αχώριστες δίδυμες σε συναυλία της χορωδίας "Άξιον Εστί" Αξιουπόλεως.

   Πριν τρείς ημέρες αποχαιρετήσαμε απο τον μάταιο τούτο κόσμο την Αγγελική Ζησάκου. Νικημένη, ύστερα από πολύμηνη μάχη από την επάρατο νόσο, ήταν μόνο 50 ετών.

   Η Αγγελική ήταν το υπ’ αριθμόν 563 μέλος της “Τράπεζας” αίματος των “Ακριτών” Πολυκάστρου και αιμοδότησε 18 φορές προσφέροντας το αίμα της για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

   Πάντοτε μαζί με την αδερφή της (δίδυμες) συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια και πολύ αγάπη σε όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, πάντοτε με χαμόγελο, ευγένεια, διακριτικότητα.

   Συμμετείχαν στα χορευτικά τμήματα και στις χορωδίες του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων, του Σύλλογου Μικρασιατών Πολυκάστρου και περιχώρων και ιδιαίτερα του Συλλόγου και την χορωδία “ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” της Αξιούπολης.

   Ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που με την χορωδία της Αξιούπολης και με πρόεδρο τον αλησμόνητο συνάδελφο και φίλο Κώστα Μανασή συμμετείχε στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε πρίν λίγα χρόνια στην Ουγγαρία και στο ιστορικό χωριό (των πολιτικών προσφύγων) Νίκος Μπελογιάννης.

   Αγγελική το όνομά της, αγγελική η παρουσία της επι γης και ένας άγγελος επιπλέον σήμερα κοντά στον Κύριο.

   Αιώνια η μνήμη της, ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει, στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιά της, που φέρει το όνομά της.

   Κουράγιο στον Κίμο, στην Τούλα και τα αδέρφια της.
 
Βασίλης Αθανασιάδης

1 σχόλιο:

  1. Βασίλη χαιρομαι ιδιαιτερα για ολες αυτες τις αναρτήσεις που κάνεις και σε συγχαιρω γι αυτο το υπέροχο εργο που κάνεις. Ο Θεός να σ εχει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή